کارگاه آموزشی مراقبت بیمارها با اولویت آنفلوآنزای پرندگان در در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد برگزار شد.
کارگاه آموزشی مراقبت بیمارها با اولویت آنفلوآنزای پرندگان در در سالن اجتماعات مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد برگزار شد.
به گزارش روابط عمومی مرکز بهداشت بویراحمد؛ رئیس اداره دامپزشکی شهرستان بویراحمد در این کارگاه، گفت: جهت جلوگیری از آنفلوانزای فوق حاد طیور از تماس با پرندگان وحشي بويژه پرندگان آبزي مهاجر، خودداری کنید.
دکتر سید مختار رجایی فر، اظهار داشت: ویروس آنفلوآنزای پرندگان نوع H5N1 شایع ترین گونه ای است كه در پرندگان دیده شده است.
وی با بیان اینکه بیماری آنفلوآنزای فوق حاد در طیور صنعتی موجب تلفات صد در صدی می شود، افزود: به دلیل قابلیت تغییر مداوم در این ویروس دانشمندان معتقدند كه ویروس H5N1 می تواند ظرف یك روز قابلیت انتقال انسانی را نیز به دست آورد.
وی در خصوص تاریخچه این بیماری بیان داشت: آنفلوانزای فوق حاد طیور برای اولین بار درسال 1878دربین مرغان اروپا شایع شد و ویروسی بودن این بیماری درسال 1901 شناسائی شد.
دکتر رجایی فر در خصوص علائم بیماری آنفلوانزای فوق حاد در طیور، تصریح کرد: تلفات بسیار بالا و ناگهانی همراه با کاهش مصرف آب و دان در طیور، علائم تنفسی و تورم سر و سیانوز شدن ریش و تاج، اسهال سفید، درپرندگان جوان مرگ ناگهانی بدون علائم بالینی، آبریزش بینی و ژولیدگی پرها،تغییر رنگ ساق پا به علت اکیموز، خروج ترشحات خون آلود از دهان و بینی، از مهمترین علائم این بیماری در طیور است.
دکتر رجایی فر افزود: آنفلوانزای فوق حاد طیور در افراد مسن و کودکان می تواند باعث ایجاد مشکلات شدید تنفسی و مرگ گردد.
راه های انتقال+ راه های پیشگیری
وی در خصوص راه های انتقال این بیماری، اظهار داشت: تماس با پرندگان وحشي به ويژه پرندگان آبزي مهاجر، تماس با طيور آلوده كه ازطريق مدفوع و ترشحات چشم و بيني ويروس را دفع مي کنند، كفش و لباس آلوده، دان و آب آلوده، بازار عرضه پرندگان زنده، از مهمترین راه های انتقال این بیماری است.
وی ادامه داد: جهت مقابله با این بیماری، باید از تماس بين طيور اهلي و پرندگان وحشي بويژه پرندگان آبزي مهاجر جلوگیری کرد و همچنین از شکارپرندگان آبزی خودداری کرد و از فعاليت بازار عرضه پرندگان زنده و کشتار غیربهداشتی نیز جلو گيري کرد.
دکتر رجایی فر توصیه کرد: از خرید هرگونه پرنده زنده جداً خودداری کنید و جهت خرید گوشت مرغ بهداشتی که با نظارت دامپزشکی تهیه شده است، اقدام کنید.
وی خاطرنشان کرد: انتقال ویروس آنفلوآنزا از طریق خوردن گوشت پرنده آلوده بصورت پخته میسر نمی باشد ولی توصیه می گردد از خوردن گوشت و تخم مرغ آلوده بصورت نیم پز اجتناب گردد.
بر پایه این خبر، کارگاه آموزشی مراقبت بیمارها با اولویت آنفلوآنزای پرندگان با حضور 60 نفر از پزشکان، کاردانها و کارشناسان مراکز بهداشتی و درمانی و همچنین کارشناسان ستاد مرکز بهداشت شهرستان بویراحمد،برگزار شد.7-15142-
خبر: مهران قاسمی



